Gezellig en druk laatste weekend

Wat is er fijner dan op een vrije zaterdag of zondag dwars door de prachtige Betuwe te fietsen en tijdens een tussenstop te genieten van een heerlijk bakje kersen? Deze vraag stelde de leden van Tourclub de Batauwers uit Tiel zich enkele jaren geleden ook.

 

Het enige antwoord dat ze konden bedenken was, het organiseren van een gezellige toertocht. Een tocht met verschillende afstanden, zodat zowel de fanatiekelingen op de racefiets als recreanten met trapondersteuning hieraan deel kunnen nemen. En om tussendoor de energie reserves aan te kunnen vullen werd er een rustmoment in de route opgenomen.

 

Sinds een aantal jaar is onze boomgaard dat rustpunt op de route. Even van de fiets af om de benen te strekken en een sanitaire stop te maken. De vrijwilligers van de vereniging staan u op te wachten met een lekker bakje kersen dat met veel zorg voor u is samengesteld. 

 

Afgelopen weekend (7 en 8 juli) kon het zomaar zijn dat u tientallen fietsen in de boomgaard zag staan. Fietsen die behoorden bij de deelnemers aan de toertocht. De deelnemers zelf zaten even lekker te genieten van het zonnetje en uiteraard ook van de heerlijke kersen.    

 

Laatste weekend

Deze heerlijke kersen waren dit jaar van het ras Regina. Wat helaas betekent dat we alweer bij het laatste weekend van dit kersenseizoen zijn aangekomen. Velen van u hadden dit ook in de gaten en besloten om nog een allerlaatste keer de kersenboomgaard te bezoeken.

 

Dit alles resulteerde in een druk maar ook erg gezellig weekend. Een weekend waarin onze plukkers en sorteerders de vraag maar amper voor konden blijven en de bomen zichtbaar leger en leger geraakten.