Verschillende stadia van bloei

U wist al dat wij verschillende rassen kersen hebben. Dat deze rassen van elkaar verschillen in grootte, kleur, smaak en dat ze na elkaar rijp zijn wist u vast ook wel. Wat u misschien niet weet, is dat er duidelijke verschillen zijn in de bloeiperiode tussen de rassen. 

 

Zo hebben we de Regina (het ras dat het laatste rijp is), waarvan de bloemetjes nog uit de knop moeten komen; de Samba die momenteel vol in bloei staat en de boomgaard wit kleurt. En op de rechter foto zien we de eerste zetting (bevruchting van de kers) van de Burlat. De Burlat begon ongeveer 10 dagen geleden al met bloeien en zal begin juni als eerste rijp zijn. 

Wilt u de bloesem van dichtbij komen bekijken? Net als voorgaande jaren zullen de oostelijke routes van de Rode Kruis Bloesemtocht (13 april) weer door onze boomgaard lopen. Voor meer informatie ga naar www.rodekruisbloesemtocht.nl.