De eerste bomen kleuren rood

Hoewel we nog niet te maken hebben met veel zon overgoten dagen, gaat het rijpen van de kersen wel gewoon door. Dit is vooral goed te zien bij de rassen die straks als eerst rijp om te eten. De bomen waaraan de Vallery Chkarlov en Burlat groeien beginnen steeds meer rood en oranje te kleuren. 


Nu de kersen beginnen te kleuren, moeten we ze ook gaan beschermen tegen de regen. Kersen kunnen er namelijk niet zo goed tegen als ze langdurig nat hangen. Bij langdurig nat hangen wordt het velletje van de kers week en kan daardoor scheuren. Dit willen we uiteraard voorkomen en daarom worden er zeilen boven de bomen gespannen. Met deze zeilen hopen wij de kersen droog te houden, zodat we straks alle kersen kunnen oogsten. 


Voor degene onder u die zich al afvraagt wanneer de kersen in de verkoop gaan? Wij hopen met de Pinksterdagen voor het eerst open te gaan. Maar houdt vooral deze website goed in de gaten. Wij zullen hier regelmatig updates plaatsen.