Merchant in de verkoop en grote drukte in de boomgaard.

In ons laatste bericht gaven we nog aan dat wat ons betreft die zomer wel mocht beginnen. En zie, een week later is die zomer dan ook echt begonnen. De stormen liggen (voorlopig) achter ons, de zon laat zich vaker zien en de zomerse temperaturen hebben hun intrede gedaan. Ideaal voor de kersen om een lekker kleurtje op te doen en helemaal op smaak te komen. En lekker voor de mensen om in de auto te stappen, of op de fiets te springen, om een bezoekje te gaan brengen aan de kersenboomgaard.

 

Gezellige drukte

En of er veel mensen een bezoekje gebracht hebben aan de boomgaard. Tot zo ver het oog reikte stonden er auto's geparkeerd van mensen die zelf kersen wilden plukken of gewoon lekker van de kersen kwamen genieten. Het kwam zelfs een aantal keer voor dat er gewoon een wachtrij stond van mensen die aan het wachten waren op een plukmandje. Maar gelukkig kent gezelligheid geen tijd en vond niemand het erg om even te wachten tot andere zelf plukkers weer terug kwamen met hun mandje uit de boomgaard. 

 

Vanaf heden is de Merchant in de verkoop 

Ongemerkt is het kersenseizoen alweer ruim twee weken onderweg. En in die eerste twee weken hebben we voornamelijk de Burlat verkocht. Maar afgelopen zaterdag kwam daar het moment dat het tweede grote ras, de Merchant, op de verkooptafel verscheen. Ten opzichte van de Burlat, is de Merchant zoeter en vooral ook wat steviger. Deze gehele week verwachten wij deze kers in de verkoop te hebben. Dus komt u langs in de boomgaard om deze heerlijke kers te proeven. Later deze week verwachten wij ook dat de Samba in de Kersenhut verkrijgbaar zal zijn.