Kersen voor de Jam

Al een aantal dagen zijn we allemaal in de ban van het (iets te) heerlijke zomerweer. We zijn zelfs al bijna vergeten dat het nog maar een week geleden is dat de regen met bakken tegelijkertijd naar beneden kwam. Een blik in een deel van de boomgaard doet ons echter nog wel aan die stormachtige dagen herinneren.

 

Hiermee doelen wij met name op het kleine stukje boomgaard aan de dijk (aan de andere kant van het huis met het oranje dak). Omdat hier geen zeilen over de bomen hingen zijn de kersen die hier hingen aan alle grillen van de natuur blootgesteld. Helaas met het gevolg dat de vele regenval ze fataal geworden is.

 

Kersen kunnen namelijk slecht tegen langdurige nattigheid. Het velletje van de kers wordt week en begint te rimpelen. En uiteindelijk scheuren de kersen. Voor rechtstreekse consumptie zijn deze kersen daarna niet meer geschikt, maar voor verwerking des te meer.

 

Heeft u altijd al eens uw eigen jam willen maken, of is het tijd voor een nieuwe voorraad? Of kent u andere lekkere recepten waarbij de kers een belangrijk bestanddeel is? Dan is dit een goed moment om de kersen hiervoor aan te schaffen. Op dit moment hebben wij een grote voorraad van deze "Jamkersen". Maar wacht niet al te lang, want deze Jamkersen zijn maar zeer beperkt houdbaar. De Jamkersen zijn verkrijgbaar voor een tarief van € 2,- de kilo in de Kersenhut.