Een goed weekend voor de echte kersen liefhebber op komst

Terwijl de mussen van het dak vallen van de warmte, gaat het kersenseizoen onverminderd door. Het ziet er zelfs naar uit dat we een nieuw record gaan vestigen; namelijk dat we meer dan 8 volledige weken kersen staan te verkopen in de Kersenhut. In een gemiddeld seizoen zijn dit meestal maar 6 weken en vorig jaar was het seizoen zelfs na amper 4 weken al voorbij.

 

Nog even wachten en dan gaat hij in de verkoop................ de Regina

Maar dat het einde zo langzamerhand begint te naderen is wel te merken als u door de boomgaard loopt. De meeste bomen zijn leeggeplukt en alleen bij de Regina hangen er nog genoeg kersen om zelf te kunnen plukken. Daarmee is ook meteen de naam van ons laatste ras gevallen, die vanaf aankomende zaterdag (27 juli) in de verkoop gaat. De Regina!!! 

Wordt de Kordia ook wel de koning onder de kersen genoemd, dan is de Regina zijn koningin. Ook dit is een donkere, grote en zoete kers die door velen als zijn of haar favoriet wordt bestempeld. Voor de echte kersen liefhebbers onder u dan ook het ideale moment om de boomgaard aan de Kornedijk te bezoeken. Want alleen dit weekend zullen de Kordia en Regina gebroederlijk naast elkaar te koop worden aangeboden in de Kersenhut.

 

Zelfpluk ook nog steeds mogelijk

De Regina is niet alleen verkrijgbaar in de Kersenhut, maar het is ook mogelijk om deze heerlijke kers zelf te plukken. Wacht u alleen niet al te lang. Na het weekend (van 26 & 27 juli) zullen wij namelijk zelf gaan beginnen met het "schoonplukken" van de boomgaard aan de Kornedijk. 

 

Kersenseizoen duurt tot en met 4 augustus

Meer dan genoeg redenen dus om het aankomende weekend nog een bezoekje te brengen aan de boomgaard. Overigens gaan wij er vanuit dat wij t/m 4 augustus meer dan genoeg kersen hebben om iedereen van voldoende kersen te kunnen voorzien.