De netten worden gesloten

Maakten we vorige week nog melding van de eerste kersen die zichtbaar werden, amper een week later hebben de eerste kersen al een kleurtje gekregen. Veel is het nog niet, hooguit een blosje, maar voor vogels zijn ze al interessant genoeg om aan te pikken. Vandaar dat wij afgelopen zaterdag (16 mei) begonnen zijn met het sluiten van de netten boven de boomgaard aan de Groeneweg.

 

Op vrijdagavond waren we al begonnen met het losmaken van de netten, die gedurende de winter bovenop de betonpalen zijn opgebonden. Deze netten vallen dan aan weerszijde van de boom naar beneden. Op zaterdag hebben we vervolgens deze netten door middel van een kliksysteem aan elkaar vastgemaakt. Hierdoor ontstaat er één groot geheel van netten, waarmee we het voor de vogels onmogelijk maken om bij de kersen te kunnen komen. Om te voorkomen dat de vogels vanaf de zijkant de boomgaard in vliegen, gaat het net vanaf de buitenste rijen naar de grond. Het net wordt hier aan de grond gehouden door er honderden zandzakken en houten/metalen palen op te leggen.

 

Aankomende week gaan we ook beginnen met de voorbereidingen in de boomgaard aan de Kornedijk. Als het weer gunstig is hopen we aankomende vrijdag het 13.000m2!!!! grote net over de boomgaard daar te spannen. Mocht u altijd al willen weten hoe dit in zijn werk gaat, u bent van harte uitgenodigd om te komen kijken. Neem daarbij wel de Corona maatregelen in acht en houdt minimaal 1,5 meter afstand. 

Houd dit artikel in de gaten voor meer informatie.