Merchant in de verkoop en een bericht aan de zelf- plukkers

Oké, we hadden wel verwacht dat velen onder u verlangden naar het kersenseizoen 2020. Maar dat het verlangen zo groot was, daar hadden zelfs wij geen rekening mee gehouden. Want het gebeurd ons niet vaak, maar afgelopen weekend gebeurde het zowel op zaterdag als zondag. Dat we aan het einde van de middag volledig waren uitverkocht!

 

Degene onder u die zelf een bezoekje hebben gebracht aan de boomgaard, zullen hier niet verbaasd van opkijken. Want waar je ook keek, overal waren mensen zelf hun eigen kersen aan het plukken. En ook bij de Kersenhut stond dikwijls een rij klanten geduldig te wachten totdat zij geholpen konden worden. Gelukkig is de boomgaard groot genoeg om, wanneer iedereen een beetje rekening met elkaar houdt, 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen houden.

 

Door alle drukte zijn we er alleen nog niet aan toe gekomen om de website bij te werken. Want op het moment van schrijven kunnen wij melden dat afgelopen zaterdag de Merchant in de verkoop is gegaan. Nu hebben we gelukkig een groot aantal bomen van dit ras, waardoor deze heerlijke kers deze week nog volop verkrijgbaar zal zijn in de Kersenhut. Dus is de Merchant uw favoriet, grijp dan deze week uw kans en breng een bezoekje aan onze boomgaard aan de Kornedijk.

 

Tot slot willen wij ons nog even richten tot alle zelfplukkers. Wij zijn hartstikke blij om te zien dat kersengevoel zo leeft en dat vele van u het bezoek aan de boomgaard als een uitje beschouwen. Maar wij willen ook nogmaals benadrukken dat een kersenboom geen klim- en klauter rek is. Ja, de kersen bovenin de boom zien er het lekkerst uit van allemaal, maar het is toch echt de bedoeling dat u tijdens het plukken met twee benen op de grond blijft staan. Ook is het gebruik van trappen, ladders en andere opstapjes niet toegestaan.

 

Daarnaast willen wij er ook nog op wijzen dat onze boomgaard dagelijks tot 18.00 geopend is. Om tegen die tijd geen boomgaard meer vol met plukkende mensen te hebben, delen wij vanaf 16.30 geen mandjes meer uit. Wilt u hier rekening mee houden als u naar de boomgaard komt om uw eigen kersen te komen plukken, om teleurstellingen te voorkomen. Dus bent u om 16.30 al in de boomgaard, dan heeft u tot 18.00 de tijd om uw kersen te plukken. Maar komt u pas na 16.30 aan bij de boomgaard, dan is het die dag niet meer mogelijk om uw eigen kersen te plukken.