De Kordia is er weer!!!

Al vanaf de allereerste dag dat wij begonnen met de verkoop van kersen dit seizoen kregen wij de vertrouwde vraag: wanneer verwachten jullie de Kordia? Want deze Koningskers wordt door vele van u toch wel gezien als de lekkerste kers onder de diverse rassen die wij aanbieden in De Kersenhut. Vooral als wij deze kers laten hangen aan de boom totdat deze volledig gerijpt is en dus volledig op smaak gekomen is.

 

Voor iedereen die halsreikend uitkijkt naar deze heerlijke, grote en paarse kersen hebben wij goed nieuws. Het lange wachten is voorbij, want vanaf morgen (vrijdag 10 juli) is de Kordia weer verkrijgbaar in de Kersenhut.

 

Met beter en zonniger weer op komst en de Kordia in de verkoop, gaan we hopelijk een fantastisch weekend tegemoet. Zien we u ook dit weekend?

Kersen voor de zelfplukkers worden slechter

Waar wij heel blij zijn dat eindelijk de Kordia in de verkoop is gegaan, hebben we helaas ook wat minder nieuws te delen. Door de vele en vooral langdurige regen van de afgelopen dagen, zijn de kersen in de boomgaard aan de Kornedijk flink beschadigd geraakt.

 

In tegenstelling tot de boomgaard aan de Groeneweg, waar de eerder genoemde Kordia vandaan komt, is de boomgaard aan de Kornedijk niet overdekt met plastic zeilen. Hierdoor zijn de kersen in deze boomgaard overgeleverd aan de grillen van de natuur. En die grillen hebben ervoor gezorgd dat veel van de kersen die er nog hangen, gescheurd zijn.

 

Niet getreurd, het is nog altijd mogelijk om uw eigen kersen te plukken. Maar houdt er rekening mee dat de kwaliteit van de zelf te plukken kersen minder zal zijn dan de afgelopen weken het geval was.

Voor degenen die nog steeds graag hun eigen kersen plukken hebben we ook goed nieuws.

 

Vanwege het grote kwaliteitsverlies verlagen we de prijs van de zelf te plukken kersen naar € 3,- per kilo. Voor de duidelijkheid, dit geldt dus alleen voor de zelf te plukken kersen in de boomgaard aan de Kornedijk. De kersen die verkrijgbaar zijn in De Kersenhut blijven € 6,- per kilo.