Zelfpluk niet meer mogelijk

Dat we afgelopen week hebben aangekondigd dat dit weekend de Kordia in de verkoop zou gaan, dat hebben we geweten. 

Massaal kwam u allen om te proeven, te genieten en deze zalige kers te kopen. 

U kwam zelfs zo massaal op de Kordia af, dat we halverwege de zondagmiddag al door onze voorraad heen waren. 

 

Hierdoor waren wij genoodzaakt om snel naar de boomgaard aan de Groeneweg te rijden om een nieuwe voorraad te plukken.

Het kan dus zijn dat u af en toe even moest wachten tot uw bestelling klaar was en u de kersen mee kon nemen. Maar u weet in ieder geval zeker dat kersen zeer vers waren.

 

Plukken deed u overigens zelf ook weer in grote getalen, ondanks het feit dat de kersen aan de Kornedijk behoorlijk beschadigd waren door de vele regen van de afgelopen week.

Dit deed u zelfs met zovelen en zoveel kilo's tegelijkertijd, dat de boomgaard aan de Kornedijk zo goed als leeg is. Er hangen alleen nog wat kersen helemaal boven in de boom.

 

Helaas vond een enkeling van u het nodig om in de bomen te klimmen, hierdoor een boom zelfs te ontwortelen, en takken af te breken om toch nog aan zelfgeplukte kersen te komen.

 

Omdat de boomgaard aan de Kornedijk dus zo goed als leeg is en de schade ons nu te groot wordt, hebben wij besloten dat het vanaf heden niet meer mogelijk is om zelf uw eigen kersen te plukken.

 

Uiteraard is het de komende weken nog wel gewoon mogelijk om kersen te kopen in De Kersenhut in de boomgaard aan de Kornedijk.

De komende week hebben we nog volop Kordia in de verkoop en aan het einde van de week/ volgend weekend ook de eerste Regina.    

 

Voor een kleine impressie van de schade die wij opliepen vandaag, zie bijgevoegde foto's.....