Zelf kersen plukken niet meer mogelijk

Met groot enthousiasme hebben velen van u de afgelopen weken zelf kersen kunnen plukken in de boomgaard aan de Kornedijk. Er hebben zelfs zoveel mensen van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de belevenis van het zelf kersen plukken mee te maken, dat er momenteel bijna geen rijpe kersen meer aan de bomen hangen. 

 

Omdat we de komende weken een aantal arrangementen en andere reserveringen hebben staan van mensen die ook de belevenis van het zelf kersen plukken willen ervaren, hebben we helaas moeten besluiten dat het vanaf heden niet langer mogelijk is om zelf uw eigen kersen te kunnen plukken.

 

Naast dat het in de boomgaard heel erg druk is geweest met mensen die zelf hun eigen kersen willen plukken, hebben we dit jaar ook beduidend minden kersen dan de afgelopen jaren het geval was. Daarbij rijpen de kersen ook minder hard door het wisselvallig weer, waardoor mensen onrijpe kersen gaan plukken.

 

Verkoop van kersen

Dat er momenteel een beperkt aantal rijpe kersen zijn merken we niet alleen in de boomgaard aan de Kornedijk, maar ook in de boomgaard aan de Groeneweg. Uit deze boomgaard komen de kersen die wij verkopen in de Kersenhut. Maar ook vanuit deze boomgaard hebben wij een beperkte aanvoer. Dit was dit weekend al te merken (zo waren wij zondagmiddag rond uur of 3 al helemaal uitverkocht) en de verwachting is dat het tekort aan kersen ook deze week zal aanhouden. We sluiten zelfs niet uit dat we de komende week de boomgaard een aantal dagen dicht moeten houden. Houd daarom onze website goed in de gaten om niet voor vervelende verassingen te komen te staan, zeker als u van ver moet komen.

 

Arrangementen en andere reserveringen

Door nu deze maatregel te treffen willen wij de kersen aan de boom de tijd geven om te rijpen. Zodat de mensen die, soms al maanden van tevoren, een arrangement gereserveerd hebben, ook daadwerkelijk zelf hun eigen kersen kunnen plukken. Rijpe kersen, die ook echt lekker zijn om te eten.

 

Het is vanaf dit moment niet meer mogelijk om nog arrangementen te boeken met inbegrip van het eigen kersen plukken.

 

Wij rekenen op uw begrip.