Geen verkoop van kersen tot 19 juli

In ons vorige nieuwsbericht gaven wij al aan dat er momenteel geen rijpe kersen meer zijn in onze boomgaard aan de Kornedijk en dat het daardoor niet langer mogelijk is om zelf uw eigen kersen te plukken. In dat bericht gaven wij al aan dat ook de Kersenhut mogelijk een aantal dagen dicht zou gaan voor de verkoop van kersen. Dit omdat er ook in de kersenboomgaard aan de Groeneweg weinig rijpe kersen hangen momenteel.

 

Helaas is dit nu werkelijkheid geworden. Vandaag zijn de laatste Grace Star geplukt en is het ook voor ons wachten tot het volgende ras rijp genoeg is om te kunnen plukken. Dat volgende ras is de Kordia, het kersenras dat door velen gezien wordt als de kers onder de kersen. Vanwege zijn volle smaak, stevige vruchtvlees en donker paarse kleur, altijd weer één van de hoogtepunten van het kersenseizoen.

 

Maar om ze ook dit jaar weer uit te kunnen laten groeien tot de grootste en lekkerste kersen van de Betuwe, moeten ze toch echt nog een aantal dagen rijpen aan de boom. Daarom hebben wij besloten om de Kersenhut gesloten te houden tot in ieder geval maandag 19 juli. Op die dag hopen wij weer te kunnen beginnen met het plukken van rijpe kersen.