Laatste Kordia & eerste Regina

Begin deze week kondigden wij hier op de website aan dat de Kordia in de verkoop zou gaan. Dat deze overheerlijke kers de favoriet is van menig kersenliefhebber, dat hebben we geweten. Maar ternauwernood konden wij bij het plukken en sorteren de verkoop bijhouden. Met als gevolg dat de Kordia bomen in record tempo leeg zijn.

 

Vandaag, vrijdag 23 juli, zijn de laatste Kordia's van dit seizoen geplukt en zullen deze zaterdag voor het laatst in de Kersenhut te verkrijgen zijn. Mocht u dus nog heel graag een kilo Kordia willen hebben, dan moet u er snel bij zijn.

 

Nu ook de Kordia bomen leeg zijn, is er maar één ras meer over dat nog geplukt moet worden dit seizoen: de Regina. Deze grote, donkere en vooral zoete kers, zal na verwachting in de loop van de zaterdag in de Kersenhut verkrijgbaar zijn. Helaas hebben wij ook bij dit ras, net als bij alle eerdere rassen, minder kersen dan de afgelopen jaren.

 

Mocht dit weekend en de aankomende week de drukte aanhouden, dan durven wij niet te garanderen dat wij volgend weekend (31 juli / 1 augustus) nog kersen hebben om te verkopen. Dus mocht u nog graag een bezoekje aan onze boomgaard willen brengen dit seizoen, wacht dan niet te lang.