De eerste kersjes laten zich zien

Het was nog wel even schrikken, toen we begin april te maken kregen met enkele nachten (matige) vorst. De eerste bomen stonden al in bloei en de rest van de bomen hadden de knoppen al vol met vocht. De kans op bevriezing is dan heel groot, waarmee dan direct al een (groot) deel van de oogst verloren zou zijn gegaan.

 

Nu, 14 dagen later, lijken onze zorgen gelukkig te voorbarig te zijn geweest. De vroegste rassen zijn inmiddels het stadia van bloei voorbij en in het grootste deel van de bloemen zien wij kleine, groene kersjes tevoorschijn komen. Ze hebben nog een lange weg te gaan, maar het is de eerste aanzet van iets dat over een week of 8 moet uitmonden in heerlijk zoete en paarse kersen.

 

Nog niet alle rassen zijn klaar met de bloei. Vooral de bomen van de latere rassen, Kordia en Regina, bevinden zich nog in een witte sluier van bloesem. Mocht u nog even willen genieten van de bloesem, u bent van harte welkom in de boomgaard aan de Kornedijk om de bloesem van dichtbij te komen bekijken. Naar verwachting is de bloei in het weekend van 30 april wel voorbij.