10 juni verwachte verkoop eerste kersen

Dagelijks ontvangen wij diverse berichten en telefoontjes van mensen die vragen wanneer de kersen weer rijp zijn. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar het moment dat de eerste heerlijk zoete kers van het seizoen weer gegeten kan worden. Helaas moeten wij voor nu die mensen nog teleurstellen, maar het duurt niet lang meer.

 

Zoals u op onderstaande foto's kunt zien beginnen de bomen van het eerste ras, de Burlat, nu echt rood te kleuren. Vanaf dit moment duurt het ongeveer nog een week voordat de eerste kersen paars kleuren en daarmee vol op smaak komen. 

 

Omdat wij er zeker van willen zijn dat er vanaf de start van het seizoen genoeg rijpe kersen op voorraad zijn, verwachten wij op vrijdag 10 juni voor het eerst de verkoopkraam te openen. Hoe laat dit zal zijn en eventuele  overige informatie, zullen wij op een later moment hier op de site vermelden.

 

Mocht u in de eerste dagen van het nieuwe kersenseizoen niet in de gelegenheid zijn om onze boomgaard te bezoeken, niet getreurd. Op het eerste zicht lijken we aan de vooravond te staan van een goede oogst, de bomen hangen een stuk voller dan de afgelopen jaren het geval was.

 

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal.

Tot in de kersentijd!!!!