De eerste bloesem

Hoewel de lente met horten en stoten op gang komt, laat de natuur zijn eerste schoonheden al zien. De bomen van de vroege rassen beginnen rustig aan wit te kleuren van de bloesem en de eerste groene blaadjes komen tevoorschijn. Over een kleine 2 weken, zeker wanneer de temperatuur omhoog gaat, verwachten wij dat vrijwel de gehele boomgaard in bloei zal staan. Hoewel er nog geen kersen verkrijgbaar zijn is in deze tijd een bezoekje aan de boomgaard zeker de moeite waard.

 

Nu de bloei in de boomgaard op gang komt en de kans op nachtvorst flink is afgenomen zijn wij ook begonnen met de voorjaarssnoei. In deze ronde van het snoeien knippen wij de oudste takken van de bomen, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe takken. Door dit ieder jaar te doen, blijft de boom groeien en worden deze groeistoffen ook doorgegeven aan de kersen. Hierdoor kunnen wij ieder seizoen naast lekkere ook grote kersen telen.