Nog eventjes geduld .............

Na een koud voorjaar, waardoor de natuur wat achter loopt ten opzichte van voorgaande jaren, kunnen we nu eindelijk genieten van zonovergoten dagen en warme temperaturen. Dat dit de natuur tot leven brengt is ook goed terug te zien in onze boomgaard. De bomen zijn inmiddels groen van de bladeren en tussen deze bladeren komen steeds meer kersen tevoorschijn, waarvan sommigen al een lekker rood kleurtje beginnen te krijgen.

 

Hoewel de kersen nog niet rijp zijn voor mensen om te eten, trekt dat rode kleurtje al wel vogels aan. Daarom zijn wij de afgelopen weken druk geweest met het sluiten van de netten over de boomgaarden, om op die manier de vogels buiten te houden. 

 

De voorbereidingen op het nieuwe kersenseizoen zijn dus inmiddels op gang, maar de vraag die u allen heeft is natuurlijk: Wanneer start de verkoop en kunnen wij weer genieten van deze heerlijke lekkernij? Wij verwachten in het weekend van 24 en 25 juni genoeg rijpe kersen te hebben om De Kersenhut aan de Kornedijk te openen voor de verkoop van kersen.

 

Voor mensen die van verder komen en graag zelf hun eigen kersen willen plukken, raden wij aan om pas vanaf begin juli naar de boomgaard te komen. In de eerste week van het kersenseizoen zal het aantal rijpe kersen die u zelf kunt plukken nog minimaal zijn. Om teleurstellingen te voorkomen kunt u daarom beter pas later in het seizoen naar de boomgaard komen.

 

Het nieuwe kersenseizoen komt dichterbij, maar we moeten nog even geduld hebben.