Vanaf donderdag 21 juni is de Merchant verkrijgbaar in de Kersenhut

Waar we al een beetje bang voor waren is gebeurd, dat we dit jaar zo weinig Burlat hebben dat deze binnen een paar dagen al allemaal geplukt en verkocht zouden zijn. Door de koude temperatuur tijdens de bloei periode, was de bestuiving erg slecht bij dit ras. Hierdoor hebben we veel minder Burlat dan wat we de afgelopen jaren gewend waren.

 

Omdat we dit al aan zagen komen zijn we ook later aan het kersenseizoen begonnen dan de afgelopen jaren het geval was. Voordeel van het iets uitstellen van de start van het seizoen is dat het volgende ras, de Merchant, inmiddels ook rijp genoeg is om te kunnen plukken. Dus vanaf donderdag 21 juni is de Merchant verkrijgbaar in de Kersenhut.

 

Omdat we nog geen rijpe kersen in overvloed hebben, is het nog niet mogelijk om zelf uw eigen kersen te plukken. Wij verwachten dat dit pas vanaf begin juli mogelijk is. Dus komt u van ver en wilt u graag uw eigen kersen plukken, plan uw bezoekje aan onze boomgaard dan wat later in het seizoen. Uiteraard zullen wij hier op de site van tijd tot tijd een update plaatsen over de mogelijkheden op dat moment.