Zelf kersen plukken niet mogelijk dit kersenseizoen

We beseffen ons dat het voor de vele kersenliefhebbers onder u een enorme teleurstelling zal zijn, maar het is dit kersenseizoen (zomer 2023) niet mogelijk om uw eigen kersen te plukken in onze boomgaard. Door een tegenvallende oogst, veroorzaakt door het koude en natte voorjaar, hebben we dit jaar te weinig kersen om in het zelfplukken te voorzien. (bij sommige rassen is de oogst tot wel 80% minder dan vorig jaar)

 

Normaal gesproken staat onze boomgaard aan de Kornedijk aan u ter beschikking om zelf uw eigen kersen te plukken. Iets waar velen van u zich op verheugen en een jaarlijks terugkerend uitje van maken. De afgelopen jaren kon dit ook meestal gewoon, aangezien we toen kersen in overvloed hadden. Helaas is dit jaar alles anders en hebben we alle kersen heel hard nodig voor de reguliere verkoop. 

 

Uiteraard hopen we volgend jaar (zomer 2024) wel weer genoeg kersen te hebben, om het zelf uw eigen kersen plukken weer mogelijk te maken.