De Kordia is er weer (maar wel zeer beperkt)

Dat er dit jaar (veel) minder kersen zijn dan afgelopen jaren het geval was, dat is inmiddels al wel duidelijk. Maar dat we drie weken na de start van het kersenseizoen al aan de Kordia zouden beginnen, dat hadden wij van te voren ook niet verwacht.

 

Helaas hebben we ook bij de Kordia te maken met een veel mindere tot zelfs slechte oogst (gemiddeld plukken we maar 2 kilo per boom, terwijl dat in een normaal seizoen rond de 15 kilo is). Gezien de enorme populariteit van deze heerlijke kers, verwachten wij dat deze dan ook snel uitverkocht zal zijn. Dus wilt u niet misgrijpen, dan doet u er goed aan om op zeer korte termijn een bezoekje te brengen aan de boomgaard. Eigenlijk durven wij niet eens met zekerheid te zeggen dat er genoeg Kordia zijn om deze het gehele weekend van 15 en 16 juli aan te kunnen bieden. 

 

Gelukkig heeft het mooie en warme weer van de afgelopen weken er wel voor gezorgd dat het rijpingsproces vlot door gaat, waardoor we in ieder geval niet zonder kersen zitten. De eerste Regina zijn ook al rijp genoeg om geplukt te kunnen worden. Zodra de Kordia (bijna) op is, zal deze heerlijk zoete kers in de Kersenhut op tafel verschijnen. 

 

De kenners en vaste volgers onder u weten dat de Regina het laatste ras is wat wij telen in onze boomgaard. Gelukkig is de Regina oogst wel wat beter dan dat bij de Kordia het geval is, maar is ook deze minder dan de afgelopen jaren. We durven dan ook niet te voorspellen hoe snel ons laatste ras uitverkocht zal zijn en wij de Kersenhut weer voor ongeveer 11 maanden moeten gaan sluiten....