Het kersenseizoen is voorbij

De allerlaatste kersen van dit seizoen zijn geplukt en verkocht. Hiermee is een einde gekomen aan een enerverend kersenjaar waarbij de kwaliteit meer dan uitstekend was, maar de grootte van de oogst helaas erg tegenviel.

 

Het koude en natte voorjaar zorgde voor een mindere bloei en daarmee een slechte bestuiving van de kersenbloesem. Hierdoor hing aan ieder kersenboom veel minder kersen dan de afgelopen jaren het geval was. Bij enkele rassen hing er wel 80% minder dan bijvoorbeeld vorig jaar het geval was.

 

Omdat we zoveel minder kersen hadden, hebben we al vroeg in het seizoen moeten besluiten dat het zelf plukken van uw eigen kersen dit jaar niet mogelijk was. Alle kersen waren nodig om de Kersenhut open te kunnen houden voor de verkoop van de rode lekkernij. En zelfs dan lukte het ons niet altijd om genoeg kersen te hebben, waardoor we gedurende het seizoen nog een paar dagen dicht zijn geweest.

 

De komende dagen/weken zal voor ons in het teken staan van het opruimen van de tenten en het oprollen van de zeilen en netten. Zeilen en netten die in het voorjaar van 2024 weer uitgerold worden als voorbereiding op het nieuwe kersenseizoen. Een kersenseizoen waarin wij hopen op een grotere oogst met dezelfde kwaliteit en dat we dan ook het zelf kersenplukken weer mogelijk kunnen maken.

 

Voor nu nemen wij even afscheid, maar volgend jaar zijn wij er weer en zien wij u allen weer graag verschijnen in de Kersenhut in onze boomgaard aan de Kornedijk.

 

Familie Hakkert