De Bloesem en de Bijtjes

Nadat twee weken geleden al de eerste bloesem werd gezien, is de boomgaard inmiddels veranderd in een wit schouwspel. Vrijwel alle rassen staan in bloei en de bomen tonen hun meest prachtige bloesem aan de wereld.

 

Hoogste tijd dus om de bijenvolken in de boomgaard plaatsen, zij moeten gaan zorgen voor de (kruis)bestuiving. Voor een optimale bestuiving is het van belang dat deze bijen de komende dagen van bloem naar bloem vliegen, zodat elke bloem uiteindelijk resulteert in een verrukkelijke rood/paarse kers. 

 

Naast de bijen nodigen wij ook u uit om de bloesem van dichtbij te komen bekijken. De boomgaard aan de Kornedijk is opengesteld en er zijn zelfs wat bankjes neergezet in de Kersenhut waarop u even kunt uitrusten van bijvoorbeeld een fietstocht door de Betuwe. Wel willen we hierbij vermelden dat door de vele regenval van de afgelopen tijd, wij nog niet in de gelegenheid zijn geweest om het gras te maaien en het snoeihout te versnipperen. Voor degene die wat slechter te been zijn is het daarom misschien beter om de bloesem vanaf de dijk te blijven bekijken. Ook hebben we aan de voorkant van de boomgaard mooie foto's geplaatst, ook deze zijn vanaf de dijk zeer goed te zien.