De boomgaard aan de Kornedijk

Onze eerste kersenboomgaard aan de Kornedijk is in het jaar 2000 geplant. We hebben toen gelijk al gekozen voor rassen die uitblinken in grootte, sappigheid, stevigheid en vooral in smaak. We hebben rassen gekozen die na elkaar rijp worden, zodat we tussen de half juni en eind juli elke week verse kersen kunnen plukken.

 

Een net van 2 voetbalvelden groot 

Een onbeschermde boomgaard staat garant voor plunderende vogels. Die zijn namelijk dol op kersen. Om onze boomgaard daarom te beschermen, hebben wij een net van 12.000 m² die wij over de boomgaard heen trekken. Dit net is zo’n 2 voetbalvelden groot en wordt met ongeveer 25 mensen over de boomgaard getrokken. Dit gebeurt allemaal ongeveer 2 weken voordat de eerste kersen rijp zijn. Het net weegt ongeveer 800 kilo en trekken we met man en macht over een speciale constructie van betonpalen en draden heen. Zodra het net eroverheen zit, leggen we de zijkanten vast met zandzakken.

 

Pas als alle kersen geplukt zijn halen we het net eraf en gaat deze in een grote, muis dichte doos. Dit laatste is belangrijk, we willen tenslotte geen muizen die het net aanvreten! 

 

De boomgaard aan de Kornedijk is opengesteld voor publiek. Wilt u buiten het pluk- en verkoopseizoen eens komen kijken? Neem dan contact met ons op. 

De boomgaard aan de Groeneweg

In 2007 hebben we een tweede boomgaard aangelegd in Buurmalsen. Voor het grootste deel hebben we hier dezelfde rassen geplant als op de andere boomgaard, maar we hebben ook enkele nieuwere rassen geplant.

 

Kersen zijn naast een doelwit voor vogels, ook erg gevoelig voor regen. Als kersen lang nat blijven gaan ze scheuren. Gescheurde kersen kunnen wij niet meer verkopen. Om de kersen tegen de regen te beschermen, hebben we in de tweede boomgaard een constructie gebouwd die de kersen zowel tegen vogels als tegen regen beschermd. Deze constructie is afkomstig uit Oostenrijk en bestaat uit een hagelnet met daaronder een folie tegen de regen. 

 

Deze boomgaard is niet opengesteld voor publiek. Deze boomgaard is alleen bedoeld voor onze productie.