08. april 2019
U wist al dat wij verschillende rassen kersen hebben. Dat deze rassen van elkaar verschillen in grootte, kleur, smaak en dat ze na elkaar rijp zijn wist u vast ook wel. Wat u misschien niet weet, is dat er duidelijke verschillen zijn in de bloeiperiode tussen de rassen.

01. april 2019
Met het ingaan van de zomertijd is de lente nu echt begonnen. Dit is goed te zien in de boomgaarden. De bloesem begint uit te komen en daarmee wordt het ook tijd om de kruisbestuiving tussen de verschillende rassen op gang te brengen. De bijen zijn daarom inmiddels ook gearriveerd. Zij gaan ervoor zorgen dat er over een tijdje voldoende bevruchte bloesem is om lekkere kersen te laten groeien. Wilt u de bloesem van dichtbij komen bekijken? Net als voorgaande jaren zullen de oostelijke routes van...

18. maart 2019
Ondanks de vele regen en de gure wind van de afgelopen weken, maakt de natuur zich op voor de lente. Dit is al goed te zien in de kersenboomgaard.

30. december 2018
2018 was voor ons het jaar met een mindere oogst dan wij de afgelopen jaren gewend waren. Door een korte bloeiperiode en vooral een warme en droge zomer, waren er minder kersen die ook nog eens sneller rijp werden. Gelukkig was de kwaliteit wel in orde, maar duurde het kersenseizoen twee weken korter dan u van ons gewend was. Vooruitkijkend op 2019 hopen wij uiteraard op een langer kersenseizoen, met meer kersen en minimaal dezelfde kwaliteit. We houden jullie ook dit jaar weer uitgebreid op de...
09. juli 2018
Veel eerder dan verwacht en ook veel eerder dan u van ons gewend bent, hebben wij onderstaand bord weer geplaatst bij de ingang van de Kersenhut. Want met het plukken van de allerlaatste kersen, is maandag 9 juli een einde gekomen aan het kersenseizoen 2018.

09. juli 2018
Wat is er fijner dan op een vrije zaterdag of zondag dwars door de prachtige Betuwe te fietsen en tijdens een tussenstop te genieten van een heerlijk bakje kersen? Deze vraag stelde de leden van Tourclub de Batauwers uit Tiel zich enkele jaren geleden ook.

05. juli 2018
Nog geen 7 dagen nadat wij zijn begonnen met het plukken en verkopen van de Kordia, moeten wij helaas alweer aankondigen dat ze helemaal op zijn. Nu wij de Kordia achter ons laten, is er maar één ras over tot aan het einde van het kersenseizoen, de Regina. Dat we begonnen zijn met het plukken van de Regina, betekent ook dat we bijna aan het einde zijn van het kersenseizoen 2018.
01. juli 2018
Met ingang van vandaag (zondag 1 juli) beginnen we met het plukken en de verkoop van de Kordia. Door velen gezien als dé kers onder de kersen. Vanwege de volle smaak en het stevige vruchtvlees is dit voor velen de kers waar het hele jaar al naar wordt uitgekeken.

27. juni 2018
Met pijn in ons hart moeten wij u teleurstellen. Zelf plukken is de rest van het seizoen helaas niet meer mogelijk. Wij hoopten vanuit de grond van ons hart dat we u die beleving nog konden geven. Dit is echter echt niet meer mogelijk gebleken. We hebben simpelweg niet meer genoeg kersen hangen in de boomgaard aan de Kornedijk.

25. juni 2018
We gaan alweer beginnen aan de derde week van dit kersenseizoen. Een week waarin we gaan beginnen aan het middensegment met maar liefst 3 verschillende rassen die in de verkoop gaan.

Meer weergeven