Het kersenseizoen is voorbij
28. juli 2021
Eerder kondigden wij al aan dat op woensdag 28 juli de laatste kersen van het seizoen zouden worden geplukt. Inmiddels zijn deze kersen ook al verkocht, wat betekent dat er een einde is gekomen aan het kersenseizoen 2021.

De laatste kersen van het seizoen
27. juli 2021
Het kersenseizoen 2021 nadert zijn einde. Op woensdag 28 juli zullen wij de allerlaatste kersen plukken en, zoals het er nu naar uitziet, ook verkopen. Mocht u dus nog één keer willen genieten van een laatste bakje overheerlijke kersen (van het ras Regina), wacht dan niet te lang. Graag verwelkomen wij u nog een laatste keer in de Kersenhut aan de Kornedijk.

Laatste Kordia & eerste Regina
23. juli 2021
Vandaag, vrijdag 23 juli, zijn de laatste Kordia's van dit seizoen geplukt en zullen deze zaterdag voor het laatst in de Kersenhut te verkrijgen zijn. Mocht u dus nog heel graag een kilo Kordia willen hebben, dan moet u er snel bij zijn. Nu ook de Kordia bomen leeg zijn, is er maar één ras meer over dat nog geplukt moet worden dit seizoen: de Regina. Deze grote, donkere en vooral zoete kers, zal na verwachting in de loop van de zaterdag in de Kersenhut verkrijgbaar zijn.

Wij gaan weer open en hebben Kordia in de verkoop
18. juli 2021
Na een 5 tal dagen dicht te hebben gezeten in verband met te weinig rijpe kersen, gaan wij maandag 19 juli weer open. Vanaf 9 uur is het weer mogelijk om kersen te kopen in de Kersenhut aan de Kornedijk. En wat voor een kersen, het is namelijk de Kordia die op de verkooptafel verschijnt. Deze donkere, grote, stevige en vooral smakelijke kers, wordt door velen gezien als de favoriet onder de kersenrassen.

Geen verkoop van kersen tot 19 juli
13. juli 2021
In verband met een tekort aan rijpe kersen zijn wij genoodzaakt de Kersenhut te sluiten tot maandag 19 juli.

Zelf kersen plukken niet meer mogelijk
11. juli 2021
Er is veel enthousiasme voor het 'zelf uw eigen kersen plukken' in de boomgaard aan de Kornedijk. Doordat de afgelopen week een ware kaalslag heeft plaatsgevonden en er bijna geen rijpe kersen meer zijn, zijn wij helaas genoodzaakt om de mogelijkheid voor het zelf kersen plukken stop te zetten.

Aanpassing kilo prijs naar € 7,-
09. juli 2021
Na een aantal jaar te hebben vastgehouden aan een verkoopprijs van € 6,- per kilo, hebben we besloten om vanaf heden een verkoopprijs van € 7,- voor een kilo kersen te gaan hanteren. Dit geldt voor zowel de verkoop van de kersen in de Kersenhut als de kersen die u zelf kunt plukken in de boomgaard.

Korvik en Grace Star
07. juli 2021
Wat eerder dan verwacht zijn we al helemaal door de Merchant heen. Dat betekent dat we nu al overschakelen naar de Korvik en de Grace Star. Deze 2 rassen zullen de komende tijd wisselend verkrijgbaar zijn in de Kersenhut. Soms 1 van beide, soms beiden naast elkaar.

Het kersenseizoen is begonnen
26. juni 2021
Afgelopen vrijdag, 25 juni om 13.00, is dan eindelijk het kersenseizoen 2021 begonnen. De komende weken is de kersenboomgaard aan de Kornedijk in Buren dagelijks geopend tussen 9.00 en 18.00 en op zondag van 11.00 tot 18.00.

Nog heel even geduld, ze zijn er bijna
20. juni 2021
De komende dagen verwachten wij dat er zoveel kersen paars kleuren, dat wij vrijdag 25 juni om 13.00 starten met het verkopen van kersen in de Kersenhut aan de Kornedijk tussen Buren en Buurmalsen. Het zelf plukken van kersen is in het eerste weekend van het kersenseizoen nog niet mogelijk. Vanaf zaterdag 3 juli is het mogelijk om zelf uw eigen kersen te plukken.

Meer weergeven