14. juni 2019
Regen, wind en nog meer regen doet ons de laatste dagen denken dat het alweer herfst is. Gelukkig is dat niet het geval, maar zomer is het allerminst.

10. juni 2019
Dankzij een mooie eerste pinksterdag kunnen we vandaag weer volop kersen plukken. Dit betekent dat ook de Kersenhut weer geopend is! Vanaf 11 uur bent u van harte welkom!

08. juni 2019
Niet helemaal de start van het kersenseizoen waar we op gehoopt hadden, maar soms lopen dingen anders dan verwacht. Doordat we de afgelopen dagen te weinig zonuren hebben gehad zijn de kersen niet hard genoeg gerijpt. Hierdoor hebben we niet genoeg kunnen plukken om het gehele Pinksterweekend open te kunnen zijn. Tot onze eigen teleurstelling hebben we dan ook besloten om op eerste Pinksterdag de Kersenhut niet te openen voor de verkoop van kersen. Nu hopen wij op een mooie zonnige eerste...
08. juni 2019
Gisteren, 7 juni, is het kersenseizoen 2019 voor ons officieel begonnen met het plukken van de eerste kersen. Bij zowel de Burlat als de Vallery Chkarlov, hangen er rijpe kersen aan de boom die geschikt zijn om te consumeren. Met deze twee rassen beginnen wij dan ook met de verkoop in de Kersenhut aan de Kornedijk. Het aanbod is beperkt!!! Eerder deze week hadden wij goede hoop dat we dit Pinksterweekend al meer dan genoeg kersen zouden hebben om in alle vraag te kunnen voorzien. Helaas valt...

26. mei 2019
Hoewel we nog niet te maken hebben met veel zon overgoten dagen, gaat het rijpen van de kersen wel gewoon door. Dit is vooral goed te zien bij de rassen die straks als eerst rijp om te eten. De bomen waaraan de Vallery Chkarlov en Burlat groeien beginnen steeds meer rood en oranje te kleuren.

16. mei 2019
Vrijdagavond 17 mei zijn wij van plan om het grote kersennet over de bomen heen te trekken in onze boomgaard aan de Kornedijk. Heeft u altijd al willen weten hoe wij dat grote net over de kersenbomen krijgen? Dan nodigen wij u van harte uit om dit van dichtbij te komen bekijken. Sterker nog, wij kunnen nog wel wat hulp gebruiken! Dus heeft u vrijdagavond 17 mei nog niks te doen, rond 19.00 uur willen wij gaan beginnen met het straktrekken van de eerste touwen.
14. mei 2019
Terwijl de laatste bloesem van de late rassen nog van de boom moet vallen, zitten de kersen van de vroege rassen al midden in hun eerste groeispurt. Hoewel het relatief koud is voor de tijd van het jaar, zijn er genoeg zonuren. En in combinatie een regenbuitje op zijn tijd, creƫert dat een zeer groeizaam milieu voor onze (nu nog groene) lekkernij.

08. april 2019
U wist al dat wij verschillende rassen kersen hebben. Dat deze rassen van elkaar verschillen in grootte, kleur, smaak en dat ze na elkaar rijp zijn wist u vast ook wel. Wat u misschien niet weet, is dat er duidelijke verschillen zijn in de bloeiperiode tussen de rassen.

01. april 2019
Met het ingaan van de zomertijd is de lente nu echt begonnen. Dit is goed te zien in de boomgaarden. De bloesem begint uit te komen en daarmee wordt het ook tijd om de kruisbestuiving tussen de verschillende rassen op gang te brengen. De bijen zijn daarom inmiddels ook gearriveerd. Zij gaan ervoor zorgen dat er over een tijdje voldoende bevruchte bloesem is om lekkere kersen te laten groeien. Wilt u de bloesem van dichtbij komen bekijken? Net als voorgaande jaren zullen de oostelijke routes van...

18. maart 2019
Ondanks de vele regen en de gure wind van de afgelopen weken, maakt de natuur zich op voor de lente. Dit is al goed te zien in de kersenboomgaard.

Meer weergeven