13. juni 2021
Wij verwachten pas in het weekend van 26 & 27 juni de eerste kersen te kunnen verkopen. Zelf je eigen kersen plukken is pas mogelijk vanaf het eerste weekend van juli.

Eerste kleur op de kersen
06. juni 2021
Ondanks het mooie weer van afgelopen week, loopt de natuur nog wel steeds ruim 2 weken achter op normaal. Wij verwachten dan ook pas eind juni de eerste rijpe kersen te kunnen plukken en te verkopen. Hier op de site zullen wij iedere week in een update vermelden wat de vorderingen zijn en wanneer wij verwachten de eerste kersen te gaan plukken.

De eerste kersjes zijn zichtbaar
10. mei 2021
De bomen van de vroegste kersenrassen zijn inmiddels klaar met bloeien en tussen de groene bladeren kunnen we de eerste kersjes onderscheiden. Ze zijn nog niet veel groter dan een pit, maar het begin is er.

Bloesem, Bijen en bestuiving
18. april 2021
Door het koude weer van de afgelopen weken heeft het een weekje langer op zich laten wachten dan verwacht, maar eindelijk begint de boomgaard echt in bloei te staan. De eerste rijen, met daarin de vroegste rassen, beginnen wit te kleuren. De hoogste tijd om de bijen te laten vliegen en de bestuiving plaats te laten vinden.

De eerste knoppen gaan open
01. april 2021
Bij de vroegste rassen groeien de knoppen niet alleen meer, maar gaan ze inmiddels al open. De eerste witte puntjes laten zich aan de wereld zien als voorbode op al het moois dat komen gaat.

De knoppen beginnen te groeien
22. maart 2021
Zoals u kunt zien op de foto beginnen de knoppen al dikker te worden, wat erop duidt dat de sapstroom in de boom al op gang begint te komen. Nu zijn de knoppen nog gesloten, maar als de temperatuur wat omhoog gaat en de lentezon begint te schijnen, dan zullen ze de komende weken open gaan. Over ongeveer een maand verwachten wij dat vrijwel de hele boomgaard in bloei zal staan. De boomgaard zal dan veranderd zijn in een witte zee van bloesem.

01. maart 2021
Onder een strakblauwe hemel zijn wij de afgelopen week begonnen aan de voorjaars snoei. Het is belangrijk dat deze (grote) snoei ronde wordt uitgevoerd voordat de sapstroom in de bomen op gang begint te komen en de knoppen zich gaan ontwikkelen. Maar waarom snoeien wij de bomen eigenlijk, waarom laten we de bomen niet gewoon onbeperkt doorgroeien? Want aan grotere bomen kunnen toch meer kersen groeien?