Maandag en dinsdag geen zelfpluk mogelijk

Wat fijn dat wij zoveel mensen dit weekend weer hebben mogen verwelkomen in onze boomgaard! Het is een druk weekend geweest met eindelijk weer een lekker zonnetje! 

 

De komende dagen verleggen wij onze focus naar een enorme bestelling van circa 2000 kilo. U kunt zich voorstellen dat dit van ons en onze medewerkers het uiterste vraagt. Wij hebben dan ook de keuze moeten maken om het zelf plukken op maandag 24 en dinsdag 25 juni even NIET toe te staan in onze boomgaard. Wij hebben onze medewerkers hard nodig voor de bestelling en hebben daardoor geen ruimte om het zelf plukken te faciliteren. 

 

Helaas is dit weekend ook weer gebleken dat er mensen misbruik maken van onze mogelijkheid om zelf te plukken en ervoor zorgen dat wij apart personeel in moeten zetten om alle mensen in de gaten te houden. 

Enkele dingen die wij dit weekend tegen zijn gekomen:

- Mensen eten heeeeel veel kersen tijdens het plukken en betalen daar dus niet voor

- Mensen klimmen in de bomen en beschadigen daarmee de bomen

- Er worden takken afgebroken 

- Er worden kersen op de grond gegooid

- Bakjes zelf geplukte kersen worden achtergelaten in de boomgaard 

- Bakjes zelf geplukte kersen worden verstopt 

 

U begrijpt dat wij ons dus genoodzaakt voelen om ons te beraden of en hoe wij de rest van dit seizoen en naar de toekomst toe deze unieke beleving nog wel mogelijk kunnen maken. Het is zo jammer dat er velen wél op een respectvolle manier omgaan met onze prachtige kersen, maar dat er toch ook mensen zijn die dat niet doen.